Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Бајер нуди 62 милијарде долара за Монсанто | Моба
Немачки фармацеутски гигант Бајер саопштио је данас да је понудио 62 милијарде долара за преузимање америчког произвођача ГМО семена Монсанта, чиме би био рођен... Бајер нуди 62 милијарде долара за Монсанто

Немачки фармацеутски гигант Бајер саопштио је данас да је понудио 62 милијарде долара за преузимање америчког произвођача ГМО семена Монсанта, чиме би био рођен највећи светски произвођач семена, пестицида и генетски модификованих усева.

Бајер је навео у саопштењу да је доставио понуду за готовинску куповину Монсанта по цени од 122 долара по акцији, што је укупно 62 милијарде долара (55 милијарди евра), преноси агенција Франс прес.

„Планирана комбинација с Монсантом је изванредна прилика за стварање глобалног лидера у пољопривредној индустрији. Монсанто је савршен избор за наш агро бизнис“, оцењује немачка компанија.

Из Бајера додају да ће очекују да ће синергија спајања резултирати годишњим растом добити од око 1,5 милијарди долара након три године.

Саопштење Бајера долази само неколико дана након што је Монсанто објавио да је добио нежељену понуду од немачке компаније после вишенедељних спекулација о могућој аквизицији.

Према Волстрит Џорналу две фирме би спајањем имале удео од око 28 одсто у глобалној продаји пестицида и хербицида, преноси француска агенција.

Извор: http://www.rtv.rs/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *