Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Ко тера Ветеринарски завод у стечај? | Моба
Иако је Врховни суд у два наврата оспорио Драгану Ђурићу куповину „Ветеринарског завода Земун“, Агенција за приватизацију и трећи пут му је доделила ту... Ко тера Ветеринарски завод у стечај?

Иако је Врховни суд у два наврата оспорио Драгану Ђурићу куповину „Ветеринарског завода Земун“, Агенција за приватизацију и трећи пут му је доделила ту фирму, који је он довео до банкрота, пише „Политика“.

Није познато, наводи тај лист, шта ће се догодити са „Ветеринарским заводом“, односно да ли ће то дугогодишње успешно предузеће трајно затворити своја врата или ће у наредним месецима доћи до реорганизације сада већ акционарског друштва.

Једино је сигурно да је 30. августа Ветеринарски завод, који је основан пре 78 година, а приватизован пре 11 година, гурнут у стечај, што је практично учинио његов власник Драган Ђурић, оцењује „Политика“.

Beograd, 23. aprila 2013 - Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Duric tokom danasnje konferencije za medije na stadionu Partizana u Humskoj. FOTO TANJUG / DRAGAN STANKOVIC / bb

Подсећа и да је Ђурић, који је и доскорашњи челник ФК Партизан, још 2005. године као први човек Конзорцијума „Зекстра-Баком“ постао власник 70 одсто друштвеног капитала и ове фирме.

„Судбина око 90 радника, али и куће која се бавила производњом хране за животиње, ветеринарских лекова и вакцина, од сада је у рукама поверилаца, а цео план даљег ‘пословања’ и управљања предузећем на себе је преузео стечајни управник Драган Перковић“, наводи Политика.

Случај завода му је, како тврди, доделио суд.

Стечај је отворен 30. августа, а да ли ће у току стечајног поступка бити донет план реогранизације завода или ће бити проглашен банкрот, за сада је рано говорити, рекао је Перковић за Политику додајући да о томе тек треба да одлучују сви повериоци који пуно и потражују, а не стечајни управник, запослени или суд.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је пре две године оптужницу против Ђурића, тада представника УО „Ветеринарског завода“ и још шесторо окривљених. Разлог је уговарање и продаје привредним друштвима регресираних и нерегресираних минералних ђубрива, чиме је оштећена панчевачка Азотара. Тужилаштво је прецизирало да је у буџету причињена штета од 55 милиона динара продајом ђубрива „Ветеринарском заводу“.

Извор: РТВ

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *