Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Немар бивше министарке пољопривреде коштао Србију 175 милиона евра | Моба
Европска унија је одбила захтев за акредитацију Србије за коришћење новца из ИПАРД фондова, због чега 175 милиона евра остаје недоступно за српске пољопривреднике.... Немар бивше министарке пољопривреде коштао Србију 175 милиона евра

Европска унија је одбила захтев за акредитацију Србије за коришћење новца из ИПАРД фондова, због чега 175 милиона евра остаје недоступно за српске пољопривреднике.

Како сазнаје лист, Генерални секретаријат за пољопривреду ЕУ је о томе обавестио Министарство пољопривреде крајем августа наводећи као разлог неиспуњавање стандарда за успостављање административне структуре за потребе коришћења средстава ЕУ.

Како је наведено, Београд није обезбедио кадрове који ће у Управи за аграрна плаћања радити на обрађивању захтева за добијање новца.

Из Владе је за Блиц речено да је то брука за министарство које је тада водила министарка Снежана Богосављевић Бошковић, јер су у априлу неприпремљени аплицирали за новац.

Према речима саговорника листа, у мају је долазио ревизор Генералног директората за пољопривреду ЕУ који је Министарству пољопривреде скренуо пажњу да у наредних месец дана морају запослити људе како би добили акредитацију, а то није урађено јер је конкурс касно расписан и до краја године је запослено само око 60 људи.

Бивша министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић је рекла да то није тачно и да не може да коментарише одбијање акредитације, јер није видела образложење ЕУ.

„Зашто смо одбијени, не знам. Док сам била у Министарству све сам радила да је добијемо и мислим да је све текло по плану“, рекла је Богосављевић Бошковићева за Блиц.

Нови министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић је потврдио да је захтев Србије за коришћење ИПАРД фондова одбијен.

„Сарадници су ме обавестили да нам је захтев за акредитацију одбијен, али разлоге за одбијање не бих да коментаришем јер нисам био укључен у те активности“, рекао је Недимовић за Блиц. ;

аутор: ЈУ
извор: Блиц, http://www.novimagazin.rs

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *