Све је спремно за почетак 29 светске сланинијаде у Качареву на којој се и ове године очекује велики број излагача и посетилаца. До сада... Качарево спремно за Сланинијаду


Све је спремно за почетак 29 светске сланинијаде у Качареву на којој се и ове године очекује велики број излагача и посетилаца. До сада је пријављено око 400 индивидуалних произвођача и и 40 индустријских који ће производе продавати на штандовима у хали и на отвореном простору.

И ове године биће изложена сланина за оцењивање. До сада је пристигло око 300 узорака из свих крајева Србије ,бивших југословенских република , као и из Кине, Немачке, Аустрије. Пријављивање узорака је до 17. фебруара, могу се послати и поштом а у комисији за оцењивање су и чланови Ветеринарског института и Института Тамиш. За најбоље поред пехара обезбеђен је наградни фонд од две тоне концентрата.

месне прерадјевине сухомеснати производи сланина кобасице димљено месо

Велика пажња посвећена је здравственој исправности меса. Сви излагачи морају да имају цертификате да је месо исправно а присутне су ветеринарска и санитарна инспекција. Организатори тврде да за 28 година колико траје ова манифестација није било проблема када је у питању квалитет изложених производа.

Манифестацију у Качареву сваке године посети између 80 и 100 хиљада људи. Најављен је долазак аутобуса из Македоније и још неких бивших југословенских република као и организован превоз из многих крајева Србије па се очекује да ће и ове године бити око 100 хиљада посетилаца.

Снежана Филиповић

Извор: http://www.rtv.rs

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *