VIII Државни пчеларски сајам одржаће се 27. и 28. фебруара у Хали два Београдског сајма, у организацији Савеза пчеларских организација Србије (СПОС). Улаз је... VIII Државни пчеларски сајам

VIII Државни пчеларски сајам одржаће се 27. и 28. фебруара у Хали два Београдског сајма, у организацији Савеза пчеларских организација Србије (СПОС).

Улаз је бесплатан за све потрошаче пчелињих производа. Ове године представиће се више од 107 излагача пчеларске опреме, прибора, репроматеријала, литературе и пчелињих производа.

Одржаће се и стручни семинар „Заједничким снагама напред“. Семинар ће својим предавањем отворити председник Светске пчеларске организације АПИМОНДИА, Филип Мек Кејб из Ирске.

Др сц. Лидија Свечњак са Завода за рибарство, пчеларство, ловство и специјалну зоологију Пољопривредног факултета Универзитета у Загребу одржаће предавање о фалсификовању пчелињег воска – проблему савременог пчеларства.

Дипломирани инжењер Слободан Долашевић, мастер пчеларства и докторант пчеларства пренеће стечено искуство о професионалном пчеларењу на Новом Зеланду примењено у условима Србије.

Другог дана сајма биће представљене иновације у области пчеларства као и проглашење најбољих иновација. Радно време VIII Државног пчеларског сајма у суботу, 27. фебруара је од 9 до 18 часова, а у недељу 28. фебруара од 9 до 16 часова.

Савез пчеларских организација Србије броји 9.190 чланова, организованих у 221 општинску пчеларску организацију.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *