Велико је интересовање за манифестацију „Плодови западног Поморавља“, која ће бити одржана у чачанском селу Заблаће 3. и 4.септембра, тврде данас организатори. „Могућност снабдевања... Расте интересовање за моравско поврће и воће

Велико је интересовање за манифестацију „Плодови западног Поморавља“, која ће бити одржана у чачанском селу Заблаће 3. и 4.септембра, тврде данас организатори.

поврће 5

„Могућност снабдевања зимницом, поврћем и воћем из моравске долине је разлог сто је интересовање посетилаца повећано а нарочито Београђана“, казала је Снежана Марковић Ђуровић из Центра за развој села у Заблаћу.

Она додаје да заинтересовани Београђани у суботу и недељу могу стићи и аутобусом по промотивној цени повратне карте од 1.000 динара.

„Аутобуска линија креће из Београда у осам часова ујутру, планиран је обилазак спомен комплекса Танаска Рајића а затим у Заблаћу посетиоци могу добро напунити цегере. Повратак за Београд планиран је за 20 часова“, казала је Марковић Ђуровић за Глас западне Србије.

У чачанском Аутопревозу кажу да ће тих дана бити око 20 полазака из Београда за Чачак и обрнуто, а знајући да је одлична веза са локалном линијом која има поласке на сваких 15 минута од Чачка до Заблаћа које је удаљено 6-7 километара од града, лако је стићи.

Занимљиво је да ће сви посетиоци моћи да набаве поврће и воће по производним ценама, по којима их произвођачи нуде накупцима и откупљивачима.

„Имам одличан бели кромпир, веома квалитетан. Сав ће бити повађен до суботе а половину произведене количине већ сам продао чачанској Чипсари по 16 евроценти. Сви они којима треба добар кромпир за зиму, могу се не њиви уверити у квалитет и узети колико им треба. Тешко ће наћи бољи и јефтинији“, каже Богољуб Величковић моравски повртар из Заблаћа.

Осим берзе хране на овој манифестацији, посетици могу уживати у приказу традиционалне српске свадбе, стиховима песника Владислава Петковића Диса који је рођен у овом селу. Посебна занимљивост је такмичење у печењу јагњади и прасади на ражњу и у припремању сатараша.

Извор: http://www.kamatica.com

 

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *