Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Пчелари ове године произвели пет пута мање меда од годишњег просека | Моба
Према проценама Савеза пчеларских организација Србије (СПОС), пчелари су ове године због неповољних временских прилика претрпели елементарну катастрофу и произвели само око 1.100 тона... Пчелари ове године произвели пет пута мање меда од годишњег просека

Према проценама Савеза пчеларских организација Србије (СПОС), пчелари су ове године због неповољних временских прилика претрпели елементарну катастрофу и произвели само око 1.100 тона меда, што је око пет пута мање од годишњег просека.

Заменик председника СПОС Милутин Петровић рекао је ФоНету да је ова година „најгора у послењих осам деценија“, због чега ће губици пчелара бити огромни.

„Багрем и ливада нису медили, а оно мало меда прикупљено је од липе и цвета индустријског биља. Може се рећи да су пчелари ове године претрпели елементарну непогоду“, рекао је Петровић.

Он је навео да ће Србија, упркос томе, и ове године извести око 2.000 тона меда захваљујући залихама преосталим од прошле године, илуструјући то податком да је у првих шест месеци ове године извезено је 943 тоне, у вредности од преко четири милиона долара.

Највише меда пласирано је на тржишта Немачке, Италије, Норвешке, Аустрије и других европских земаља, које веома цене наш мед који је међу најквалитетнијим у свету, казао је Петровић.

Извор: http://novaekonomija.rs/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *