Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Велико интересовање за подстицаје | Моба
Просторије удружења Моба су у петак,  7.4.2017. године биле претесне да приме све пољопривреднике заинтересоване за нове правилнике и уредбе Министарства пољопривреде. Представници Пољопривредне... Велико интересовање за подстицаје

Просторије удружења Моба су у петак,  7.4.2017. године биле претесне да приме све пољопривреднике заинтересоване за нове правилнике и уредбе Министарства пољопривреде.

Представници Пољопривредне стручне службе из Ваљева: др Радосав Вујић, дипл. инг. Светлана Јеринић и дипл. инг. Снежана Стојковић Јевтић, представили су тренутно важеће подстицаје за спорвођење мера руралног развоја у 2017. години.

Највеће интересовање су исказали млади пољопривредни произвођачи и то углавном за куповину нових трактора, прикључних машина и квалитетних грла стоке.

Уз изнете детаље објављених уредби и правилника за 2017. годину, савет стручњака из ПСС Ваљево је да се што пре приступи аплицирању за тракторе, јер су средства ограничена, а одабир ће се, уз наведене критеријуме, вршити и према првенству подношења захтева.

Такође, најављене су уредбе чије се објављивање очекује у наредним данима.

Присутни пољопривредници су искористили овај сусрет са саветодавцима из ПСС Ваљево за консултације у вези са актуелним проблемом са матичењем јуница. Ове године су изгубили могућност добијања субвенција за одређен број грла, услед одређених неправилности приликом матичења, за које сами не сносе одговорност, а трпе последице. Предложени су кораци које би сточари требало да предузму у сарадњи са општином Љиг у циљу превазилажења насталог проблема. Катарина Лазић, помоћник председника општине Љиг, у име општинског руководства обећала је подршку за даље активности у овом циљу.

За остале детаље и помоћ приликом конкурисања за средства Министарства пољопривреде, удружење Моба, као и до сада, стоји на располагању свим својим члановима.

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *