Макфрут, форум посвећен Азији и  Средњем Истоку, лидерима у сектору воћа и поврћа из Кине, Индије и Уједињених Арапских Емирата ће се одржати у... Макфрут у Риминију организује форум посвећен тржиштима  воћа и поврћа Азије и  Средњег Истока

Макфрут, форум посвећен Азији и  Средњем Истоку, лидерима у сектору воћа и поврћа из Кине, Индије и Уједињених Арапских Емирата ће се одржати у Римини Експо центру 10. маја. На конференцији о могућностима и ограничењима ових нових крајњих тржишта за Европско воће и поврће, одржаној у Ћезени, 26. априла 2017. истакнуто је да европске земље имају климу која омогућава производњу високо-квалитетног воћа и поврћа.

Европске земље имају климатко подручје  које погодује  производњи висококвалитетног воћа и поврћа. Међутим, у  последњих неколико година, након деценија развоја и побољшања материјалних средстава, Европска домаћа тржишта су постала засићена . Ембарго који је ЕУ увела Русији, западноевропским земљама  је ускратио природно блиско тржиште великих размера, чиме се ремети мрежа дистрибуције које су оне  створиле. Као резултат тога, сви произвођачи морају да пронађу нова крајња тржишта и, захваљујући све лакшем, бржем и по разумној цени транспорту, удаљена тржишта до којих је роба путовала недељама сада се могу узети у обзир. Земљама попут САД и Кине и даље је тешко приступити, али ипак имају велики потенцијал у блиској будућности. Такође, можемо очекивати велике догађаје у регионима са благим климатским условима, где је тропско воће углавном конзумира. Северна Африка, Блиски Исток, Индија и цела југоисточна Азија су регије погодне за трговину. То је разлог зашто је Макфрут, међународни сајам воћа и поврћа, који ће се одржати од 10. до 12. маја у Риминију, организовао, у сарадњи са Eurofresh Distribution, важан форум посвећен пословним могућностима у Азији и на Блиском истоку, уз учешће водећих чинилаца прехрамбене индустрије из Кине, Индије и Уједињених Арапских Емирата. Конференција, која је заказана за среду, 10. маја ће бити прилика да се разговара о могућностима, ограничењима и препорукама за постизање додате  вредности у вези са азијским тржиштима и на Блиском истоку. Увозници, трговци и јавно мњење из Уједињених Арапских Емирата, Индије и Кине ће илустровати тренутне трендове потрошње у својим земљама кроз анализу могућности које им многи европски канали дистрибуције морају понудити. Током расправе ће бити речи о значају захтева за „премијум“квалитетом  производа у земљама Персијског залива, као и начину подизања стандарда и привлачењу нових клијената у УАЕ. Могућности на индијском тржишту ће такође бити приказане.Други говорници ће се фокусирати ка предстојећем отварању нових тржишта, могућности пласмана у Кини, нових дистрибутивних канала у Азији и начинима како им прићи; финални део, уместо тога, биће посвећен новим границама е-трговине у сектору воћа и поврћа, уз пример кинеске компаније и представљање агенције која пружа решења дистрибутивној мрежи. Цеча Конференција ће бити преведена на енглески језик симултано, са временом издвојеним за питања и дискусију. Овај догађај је заказан за среду, 10. маја у 2.30 пм у Римини Експо центру, поводом сајма Макфрут.

За више информација, посетите: www.macfrut.com

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *