У Гамзиградској бањи 18.12.2008. године одржан је „Избор најбољег примера добре праксе у 2008. години“. Организатор и домаћин био је Регионални центар за рурални... Моба – најбољи регионални центар за рурални развој у 2008. години

У Гамзиградској бањи 18.12.2008. године одржан је „Избор најбољег примера добре праксе у 2008. години“. Организатор и домаћин био је Регионални центар за рурални развој РАРИС из Зајечара, а покровитељ Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије. Поред избора најбољег примера добре праксе у 2008. години, стручни жири је одабрао и „Најбољи Регионални центар за рурални развој у 2008“.

Моба - најболљи регионални центар у 2008. годиниТакође, примери добре праксе треба да послуже свим локалним чиниоцима (сеоско становништво, удружења, задруге, локалне самоуправе…) као модел који може бити реализован и у њиховим срединама и који ће у многоме утицати на даљи развој руралних подручја.
Избор се одвијао током два дана.

Сваки Регионални центар је 17.12.2008. представио по 5 примера добре праксе. Презентацијама примера присуствовали су пољопривредни произвођачи, представници локалне самоуправе, удружења, задруга… Одабран је најбољи пример добре праксе и наредног дана представљен је у Гамзиградској бањи на финалном избору.

Регионални координатори и менаџери током представљања објаснили су циљеве, активности, резултате, одрживост пројеката и могућности њихове имплементације у другим срединама. Стручни жири у саставу: државни секретар Жељко Радошевић, помоћник министра Слободан Теофанов, саветници за рурални развој Радивој Надлачки и Вељко Ђорђевић, Бранислав Милић (GTZ), имао је доста тежак задатак да од 11 одличних примера одабере 3 најбоља.

Прво место припало је пројекту „Етно мрежа“ – РЦ Велико Градиште.
Друго место пројекат „Јагода“ – РЦ Ниш.
Треће место за пројекат „Selo.rs– Маркетинг у функцији сеоског туризма“ – РЦ Моба Љиг.

Избор најбољег примера добре праксе у 2008. години

Поред избора најбољег примера добре праксе у 2008. години, стручни жири је одабрао и „Најбољи Регионални центар за рурални развој у 2008″.

Признање за најбољи Регионални центар у 2008. години додељено је Регионалном Центру Моба из Љига. Друго и треће место припало је РЦ РАРИС-Зајечар и РЦ Врање.

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *