Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Спекулације око цене малине | Моба
На ваљевској пијаци малине се продају по 300 динара за килограм, а очекује се да ће цена тог воћа за десетак дана, када почне... Спекулације око цене малине

На ваљевској пијаци малине се продају по 300 динара за килограм, а очекује се да ће цена тог воћа за десетак дана, када почне берба у откупу, износити око 200 динара за килограм.

Малине су на пијацу донели произвођачи из околних села, која су на надморској висини од око 400 метара.

Почетак озбиљније бербе очекује се за десетак дана када ће стићи и плодови из малињака подигнутих на око 600 метара надморске висине.

Архивска фотографија – Глас западне Србије

Пуна берба је тек у финишу сезоне у малињацима на око 800 до 1.000 метара надморске висине, где су малине најиздашније и најквалитетније.

Очекује се да ће се цене кретати око 200 динара за килограм на шта ће утицати и мањи род од прошлогодишњег због ниских температура и временских непогода.

Међутим, како тврди председник асоцијације „Малинари Србије“, Добривоје Радовић, јуче је у Ваљеву наводно одржан састанак хладњачара где је договорена аконтна откупна цена од 120 динара за виламет и 140 за микер, што је како тврди скандал.

„Мора се рећи стоп тој договорној економији, а све је договорено без произвођача малине и наша асоцијација је апсолутно против таквих закулисних радњи на штету произвођача“, рекао је Радовић.

Извор: http://glaszapadnesrbije.rs

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *