Топола ће у суботу 10. јуна од 17 часова бити домаћин 4. Фестивалу шумадијских вина. Као и претходних година, централно место манифестације је простор... 4. Фестивал шумадијских вина

Топола ће у суботу 10. јуна од 17 часова бити домаћин 4. Фестивалу шумадијских вина. Као и претходних година, централно место манифестације је простор испред Краљевске винарије, где ће између осталог премијерно бити представљена Шумадијска Ружица, заједничко вино чланова Удружења винара Шумадија, које је и организатор ове популарне манифестације.

Свечано отварање заказано је за 17 часова, док ће раније током дана бити одржана изложба олдтајмера и њихов свечани дефиле улицама, а за 15:30 часова заказано је отварање изложбе ликовних радова Небојше Савовића. Наравно, гости ће све време моћи да уживају у винима и доброј музици, а с посебним занимањем се очекује master class који ће од 18 часова у просторијама Краљевске винарије водити Стефан Баде, професор економије, виноградарства и енологије из Француске и члан Interco, агенција за међународну кооперацију регије Нова Аквитанија, иначе најјаче француске и прве по промету у Европи пољопривредне регије с административним седиштем у Бордоу.

Током боравка у Србији, делегација ове регије обићи ће и Пољопривредни факултет, Министарство пољопривреде Републике Србије и неколико винарија, а поводом сусрета шумадијских винара и представника Нове Аквитаније одржаће се и пријем у резиденцији амбасаде Француске у Београду. Том приликом биће најављено потписивање Споразума на нивоу административних регија о сарадњи Interco Aquitaine и Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља РЕДАСП. Циљ Споразума је заједнички развој и напредак обе наведене винске регије уз развој винског туризма, технологије производње вина и стручног образовања.

Рецимо и то да ће у недељу 11. септембра у оквиру манифестације Дан отворених врата винара Шумадије сви заинтересовани љубитељи вина моћи да обилазе локалне винарије.

Извор: http://www.vino.rs/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *