Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Саопштење: КАКО ОБЕЗБЕДИТИ ВЕЋЕ И КВАЛИТЕТНЕ ПРИНОСЕ У СРБИЈИ? | Моба
Одржан скуп посвећен новим решењима у заштити биља и одрживој пољопривредној производњи Нови Сад, 23. фебруар 2018. Прошлогодишње смањење приноса ратарских култура у Србији,... Саопштење:  КАКО ОБЕЗБЕДИТИ ВЕЋЕ И КВАЛИТЕТНЕ ПРИНОСЕ У СРБИЈИ?

Одржан скуп посвећен новим решењима у заштити биља и одрживој пољопривредној производњи
Нови Сад, 23. фебруар 2018.
Прошлогодишње смањење приноса ратарских култура у Србији, од 20 одсто у просеку, због суше, могло је бити умањено, правилним избором нових интегралних технологија, као и адекватним избором нових решења у заштити биља, закључено је на годишњем скупу компаније Bayer са преко 300 пољопривредника из целе земље, под називом “Дан ратарских култура”, који је одржан у Новом Саду.

Унапређење комплетне агротехнике, прилагођавање производње новим климатским и тржишним условима, и едукација произвођача, кључни су фактори за стварање услова одрживе пољопривреде у Србији.
“Све неповољнији климатски фактори који у великој мери изазивају стрес код гајених биљака, као и стално растући захтеви тржишта, доводе нас до ситуације у којој се пољопривредни произвођачи како у читавом свету, тако и у Србији, морају прилагодити новонасталим условима. То, између осталог, подразумева да морају бити у току са новим технологијама у области заштите биља, као и стварању додатних капацитета за унапређење свих агротехничких мера“, изјавио је Андрија Лилић, из компаније Бајер Србија и додао,
Свесни смо да, и ми као експерти у области заштите биља, можемо бити важан део једног интегралног система који за циљ има производњу довољних количина здраве и квалитетне хране уз очување животне средине и природних ресурса. Овакав приступ истовремено подразумева и економску одрживост пољопривредне производње као и унапређење квалитета живота пољопривредних произвођача, а самим тим и целокупног друштва. Због тога се наши производи, технологије и сервиси стално унапређују и прилагођавају новим изазовима у пољопривреди, и на тај начин доприносе одрживој пољопривреднојпроизводњи“.

Према статистици, у Србији је регистровано 680 хиљада пољопривредних произвођача, од чега су преко 95% мали пољопривредни произвођачи. Управо је њихова едукација и преношење знања за праћењем трендова у овако динамичној грани, као што је пољопривреда, кључно. Bayer у Србији сваке године организује око 300 округлих столова са 15.000 пољопривредних произвођача, континуирано организује едукативна предавања и радионице, а њихови сарадници на терену у сталном су контакту са пољопривредним произвођачима. Такође, иницирано је и неколико веома корисних агро-сервиса као што су  Bayer вести, агро прогноза, контакт сервис за пољопивреднике итд.

Пољопривреда се налази у срцу једног од највећих изазова данашњице, а то је како обезбедити одговарајуће количине хране,на еколошки одржив начин, за растућу популацију, која ће се повећати за још три милијарде људи до 2050. године. Подаци ФАО (Организација Уједињених Нација за храну и пољопривреду) кажу да ће се до 2050.године бити неопходно 70% више хране, а да ће се глобална продуктивност пољопривреде повећати за чак 50%.

Пословна политика компаније Bayer темељи се на непрекидном истраживању и проналажењу нових решења за квалитетнији и бољи живот. С обзиром да се производи компаније Bayer могу примењивати у свим сегментима пољопривредне производње, произвођачи широм света успешно сузбијају корове, штеточине и болести у својим усевима и засадима.

Контакт за додатне информације: Дејана Барјактаровић, , dejana.barjaktarović@keynote.rs, 069 283 0011

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *