Од 1. октобра до 30. новембра ове године анкетари Републичког завода за статистику (РЗС) посетиће 120.000 пољопривредника како би спровели Анкету о структури пољопривредних... Од 1. октобра анкета у 120.000 пољопривредних газдинстава

Од 1. октобра до 30. новембра ове године анкетари Републичког завода за статистику (РЗС) посетиће 120.000 пољопривредника како би спровели Анкету о структури пољопривредних газдинстава у Србији.

Анкета се спроводи у трогодишњој периодици, између два пописа пољопривреде, а финансира се из претприступних фондова ЕУ у оквиру Националног програма ИПА 2016.

Пописивачи ће посетити 120 хиљада пољопривредних газдинстава на територији Србије и прикупиће податке о коришћеном пољопривредном земљишту, броју стоке, механизацији, радној снази на газдинствима, производном методу примењеном у пољопривреди…

Информације које буду добијене, кажу у РЗС, користиће креаторима аграрне политике за доношење одлука, краткорочних и дугорочних стратегија развоја пољопривреде, али и пољопривредним произвођачима за боље планирање пољопривредне производње, установљавање пољопривредне гране у коју би требало инвестирати, као и за пријављивање код националних и европских фондова за подршку у пољопривреди.

Извор: http://rtv.rs/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *