Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Почела Купусијада у Мрчајевцима | Моба
Мрчајевци – Сваке треће седмице септембра месеца у Мрчајевцима одржава се туристичко-гастрономска манифестација „Купусијада“, која из године у годину окупља велики број гостију, као... Почела Купусијада у Мрчајевцима

Мрчајевци – Сваке треће седмице септембра месеца у Мрчајевцима одржава се туристичко-гастрономска манифестација „Купусијада“, која из године у годину окупља велики број гостију, као и такмичара који желе да се опробају у припремању свадбарског купуса.

Фото: Глас западне Србије

По угледу на претходне године и ове влада велико интересовање међу угоститељима који су већ закупили свој простор како би спремно дочекали и угостили бројне посетиоце. Подстицај за организацију овогодишње манифестације је предходна година која је била изузетне посећености, тако да организатори најављују поред такмичарског дела и богат културно уметнички програм у коме ће наступити културно уметничка и аматерска друштва са разних страна, као и концерте естрадних личности.

,,Поред надметања у припреми што бољег свадбарског купуса, за посетиоце ове манифестације припремили смо и богат програм ове године. Оно што је битно да напоменем је то да ће ове године Купусијада трајати дан дуже. Новина је да ћемо и у недељу имати забавни програм што ранијих година није био случај, захваљујући локалној самоуправи и градском руководству који су препознали значај ове гастрономске манифестације и одвојили мало значајнија средства за ову годину”, рекао је директор ТО Чачак Војин Јаковљевић.

Јаковљевић додаје да ће прве вечери манифестације на летњој бини наступити Биљана Сечивановић, други дан одржаће се традиционално Обреновање, а завршне вечери наступиће Петар Митић.

Ове године већа је заитересованост међу такмичарима него ранијих година, пријаве су увелико у току, а сви који желе да се окушају у припремању овог српског јела, могу се пријавити у туристичкој организацији.

Такмичење ће се традиционално одвијати иза бине у простору који је припремљен специјално за такмичаре, на такозваном Вашаришту.

Овогодишњи организатори Купусијаде су Месна заједница Мрчајевци, Град Чачак и ТО Чачак, док ће генерални спонзор бити Нектар пиво.

Извор: Глас западне Србије

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *