У оквиру међународне конференције „Манифестације – пут ка развоју и препознатљивости руралних региона“, а поводом 39. Косидбе на Рајцу, удружење „Моба“ је у недељу... Уз плодове „Српске магазе“ на Рајцу

У оквиру међународне конференције „Манифестације – пут ка развоју и препознатљивости руралних региона“, а поводом 39. Косидбе на Рајцу, удружење „Моба“ је у недељу 17.07.2011. окупило своје пословне сараднике на јединствено дружење.

Коло, коло, наоколо...Гости су позвани да виде и доживе догађај који је важан део традиције љишког краја и једна је од најпознатијих манифестација туристичке понуде Србије, али и да уз то пробају плодове „Српске магазе“ – новог концепта који је Моба недавно покренула.

„Српска магаза“ има за циљ да унапреди конкурентност пословања у сеоским срединама у Србији успостављањем новог модела за повезивање производње, промоције и продаје производа и услуга сеоских газдинстава и јачање понуде у сеоском туризму.

Део изложених производаОвом приликом своје производе представили су: газдинства Читаковић из Мионице, Игора Дмитровића из Угриноваца, Слободанке Гошњић, Љиљане Сајић и Љубе Илића из Љига, керамика „Огњиште“ и ткачка радионица „Ажур“ из Љига, радионица Душке Митровић из Љига, слатки и слани програм зимнице „Добро из Добриње“, корпар Бобан Мирковић и столар Љуба Радовановић из Љига.

"Кривци" за богату трпезу-"Златне руке"Укус традиције, који је заједно са ручним кошењем траве, успео да нас одведе у прошла времена, сервирале су домаћице из удружења „Златне руке“ из Љига. Њихове руке су и златне и вредне, будући да су истог дана својим специјалитетима окрепиле уморне и врло јешне косаче.

„Српска магаза“ је део своје будуће понуде изложила у, за ту прилику, посебно декорисаном амбијенту. Млади добитници награда за ликовне радовеУтисак је оснажен радовима ученика основне школе „Сава Керковић“ из Љига, који су одабрани у конкуренцији ликовних радова на конкурсу који је „Моба“ расписала почетком године на тему „Доживљај традиционалног објекта српске магазе“. Ученицима чији су радови ушли у ужи избор додељене су симболичне награде, а победници Славици Николчић је припала и новчана награда од 3.000,00 динара.

К.Л.

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *