Ново научно откриће открива да манимулација ДНК може створити мутације услед непознавања контроле генетског механизма. Била су времена када је диктат науке налагао да... Ново научно откриће потпуно негира свет по Монсанту

Ново научно откриће открива да манимулација ДНК може створити мутације услед непознавања контроле генетског механизма.

Била су времена када је диктат науке налагао да је земља равна и да кад дођете до ивице можете једноставно пасти. Што наука није видела, није постојало. Па, прешли смо дуг пут од тада, али ароганција је и даље ту.

Текст постављен од стране:

Што се у сектору биотехнологије не види просто не постоји, а што биотехнолози тврде да не постоји може бити одговорно за безброј данашњих болести.

Истраживачки тим на челу са др Џоном Стаматојанопулосом, ванредним професором геномике и медицине на Универзитету у Вашингтону је дошао до тог открића и објавио га 13.децембра у часопису „Science“.

Прочитајте извештај о истраживању и такође погледајте коментар у часопису: “ Скривени код који обликује еволуцију протеина(“The Hidden Codes that Shape Protein Evolution”).

Универзитет у Вашингтону

Од када је генетски код дешифрован 1960 године, научници су претпостављали да се користи искључиво за исписивање информација о протеинима. Научници са Универзитета у Вашингтону су запањени открићем да геноми користе генетски код за два одвојена језика. Један описује како се праве протеини, други налаже ћелијама како да контролишу гене. Један језик је исписан поврх другог, због чега је други језик остао скривен тако дуго.

Више од 40 година смо претпостављали да промене ДНК које утичу на генетски код утичу само на то како се стварају протеини„, рекао је Стаматојанопулос. “ Сада знамо да је основна претпоставка у читању људског генома превидела половину слике. Ова нова открића истичу да је ДНК невероватно моћан уређај за складиштење информација, који је природа у потпуности експлоатисала на неочекиване начине.

Чињеница да генетски код може истовремено да пише две врсте информација значи да многе промене ДНК које се појављују на измењеној протеинској секвенци заправо могу проузроковати болест ремећењем програма контроле генетског механизма или чак оба механизма истовремено„, рекао је Стаматојанопулос.

http://www.washington.edu/news/2013/12/12/scientists-discover-double-meaning-in-genetic-code/
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/12/131212142151.htm?+Animals+News%29=

Заговорници биотехнологије рутински омаловажавају опоненте као затуцане, оне којима је Земља још равна, као лудисте и противнике науке. Допустите да поставим питање. Ако Монсанто и биотехнолошка индустрија раде на основу застареле теорије да „промене ДНК утичу само на генетски код и његов утицај на то како се стварају протеини“, и потпуно игноришу половину слике и недавно објављене научне закључке да „генетски код може истовремено да пише две врсте информација“, што „значи да многе промене ДНК које се појављују на измењеној протеинској секвенци заправо могу проузроковати болест ремећењем програма контроле генетског механизма или чак оба механизма истовремено“ – шта то говори о псеудо-науци која каже да су генетски модификовани организми савршено безбедни као храна?

Промовисање ове заводљиве а суштински погрешне идеологије показује тотално неуважавање целокупног научног процеса, а последице манипулације ДНК говоре да су Монсанто и биотехнолошка индустрија крајње неодговорни заступници „свет је плоча“ погледа.

Професор Џое Каминс, у вези са овим новим информацијама и мутацијама на усевима узрокованим криминално неодговорном манипулацијом ДНК, каже следеће:

Рад треба да закуца ексер на ковчег ГМ усева. Мој последњи чланак у ISIS – у истиче да сви комерцијални ГМ усеви садрже бактеријске гене који морају имати промењен код да би се продуковали у биљкама. Међутим, када су усеви одобрени од USDA , они су радили сигурносне тестове на протеинима гена у бактеријама, а не протеинима усева, зато што је лакше прочистити протеине из бактеријских култура. Мој чланак је истакао да трансгени ГМ усеви имају оно што се назива синонимном мутацијом тако да су ланци амино-киселина исти у бактеријама и усевима, али мутације чине да се протеини другачије увијају у трансгеним протеинима, а за ту врсту дефекта је познато да изазива дефекте код људи и животиња. Рад је узбудљив стога што истиче дасинонимне мутације могу проузроковати да се ГМ протеини могу разликовати од бактеријских протеина и да државна регулаторна тела никада нису обавила адекватне сигурносне тестове ГМ усева.

Не можете имати и једно и друго. Не можете оптужити оне који су против неодговорне употребе новонасталих технологија да су против науке, када сами игноришете незгодне научне чињенице које показују да је оно што чините опасно. Не можете једноставно бирати у шта ћете веровати само зато што је то згодно и пуниће вам увек све дебљу кесу. Оно што одлучите да занемарите МОЖЕ вас повредити.

Једини прихватљив одговор на ове нове информације је да се сместа заустави генетски инжењеринг хране. Потпуно и без изузетка.

Аутор: Барбара Х. Петерсон

Извор: infowars.com

Превод: Александар Јовановић

Преузето од : magacin.org

Извор: http://anti-censura.com/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *