У Лазаревцу је 2. септембра одржана манифестација „Дан пчеларства – Колубара 2012“, по 19. пут. У жељи да на најбољи могући начин промовише пчеларске... Смотра пчеларства у Лазаревцу

У Лазаревцу је 2. септембра одржана манифестација „Дан пчеларства – Колубара 2012“, по 19. пут.

Штанд КрсмановићаУ жељи да на најбољи могући начин промовише пчеларске производе, али и пчеларство као занатску делатност, удружење пчелара „Будућност“ сваке године, прве недеље септембра месеца организује смотру производа. То није изложба само Лазаревчана, већ је то смотра пчелара из ширег региона, неретко из целе Србије.

Свих ових година, на задовољство гостију, манифестација је представљала специфичан извор здравља. Осим разних врста меда, монофлорних и полифлорних, ту су у понуди и сви други пчелињи производи, намењени у исхрани, лечењу, али и козметици. За оне купце који су били посетиоци предходних година, ово је дан који се не пропушта, а за оне који су по први пут у обиласку, то је идеална прилика да се боље информишу о свим призводима, из прве руке од самих произвођача.

Наравно, ово је и дан за пчеларе, који све своје потребе у новој опреми, алату и прибору могу да задовоље. Овогодишња сезона је прошла, а за нову се треба припремити. Уз размену искустГоран Мирјанићава, препричавање догађаја, и понеко хвалисање, све се претвори у једно лепо дружење.

Лазаревачки пчелари као добри домаћини, сваке године се труде да дају другачији печат својој смотри. Ове године, то су успели организовањем предавања асистента са бањалучког универзитета, мр. Горана Мирјанића. То је било заиста несвакидашње задовољство за све присутне у препуној сали. Високо знање и познавање пчеларског заната, уз сликовиту речитост предавача и обиље нових информација уз потврду старих, било је главно обележје магистра. Нико није остао равнодушан. Ако је њему гостовање у Лазаревцу било бар упола задовољство, као што је то било за слушаоце предавања, ето доброг повода за врло скоро виђење. Нових тема за разговор има безброј.

Следећа смотра је двадесета по реду. Јубиларна. Има година дана времена, али и време брзо пролази. Видимо се поново догодине у исто време!

 

дипл. инж. Горан Чакардић

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *