У организацији Министарства пољопривреде и Регионалног центра за рурални развој Моба представљени су потенцијали сеоског туризма Србије У оквиру 31. Међународног сајма туризма у... Сеоски туризам Србије

У организацији Министарства пољопривреде и Регионалног центра за рурални развој Моба представљени су потенцијали сеоског туризма Србије

сви на селоУ оквиру 31. Међународног сајма туризма у Београду, отворен је штанд „Сеоски туризам Србије“.

Регионални центри за рурални развој представили су понуду села својих подручја на Сајму туризма у петак 27.02.2009. године.
Велики број излагача на штанду „Сеоски туризам Србије“ кроз разноврсност понуде приближио је лепоте и богатство села посетиоцима Сајма.
На штанду су излагани домаћи производи, традиционалне трпезе разних крајева Србије, вина, ракије, народна радиност преко одевних предмета и тканина, сувенири …

Културна баштина села представљена је и кроз наступе уметничких друштава, певачких и музичких група. Одржано је и приказано преко 30 презентација и кратких филмова. Све ово указује на постојање, заиста, великих потенцијала нашег села, као и на сам значај сајамског наступа.

Треба истаћи да су доброј организацији допринели сви Регионални центри јер су успели да у сарадњи са локалном самоуправама и институцијама омогуће наступ великог броја учесника.

Емир КустурицаОво је била добра прилика да се домаћи туристи упознају са туристичким потенцијалима српског села и да се исти подстакну за одмор у сеоским домаћинствима.

Организатор штанда, РЦ Моба, у циљу што бољег промовисања сеоског туризма потрудио се да програм употпуни са гостом на штанду „Сеоски туризам Србије“. Овом приликом гост је био господин Емир Кустурица.
Штанд је посетио и државни секретар Министарства пољопривреде Жељко Радошевић.

Извор: Министарство пољопривреде

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *