Руралне потенцијале Србије представило је више од 50 излагача из разних крајева Србије и преко 200 извођача, који су представили фолклор, етно звуке, као... „СРБИЈА ПРИРОДНО – Рурални потенцијали Србије“

Руралне потенцијале Србије представило је више од 50 излагача из разних крајева Србије и преко 200 извођача, који су представили фолклор, етно звуке, као и сценске приказе обичаја различитих крајева.

певачка група МобаМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је данас, 29. јуна 2009. године, организовало на Тргу Републике у Београду, манифестацију под називом „СРБИЈА ПРИРОДНО – Рурални потенцијали Србије „. Програм је отворио Министар пољопривреде Саша Драгин.

У оквиру манифестације „Рурални потенцијали Србије“, туризам, културно наслеђе, природне ресурсе и људске потенцијале, представили су  Војводина, Шумадија, Источна, Западна и Јужна Србија са Косовом.

На изложбеном простору, али и у програмима из свих крајева земље, посетиоци су на својеврстан начин  могли да доживе богатство наших простора, од традиционалних културних и уметничких вредности до туристичких могућности и гастрономских ужитака.
Руралне потенцијале Србије представило је више од 50 излагача из разних крајева Србије и преко 200 извођача, који су представили фолклор, етно звуке, као и сценске приказе обичаја различитих крајева.

''урбани'' посетиоциВелики део посла у организацији ове манифестације Министарство пољопривреде је поверило Регионалном центру за рурални развој “Моба“.

На штанду Министарства пољопривреде организована је акција гласања за Ђавољу Варош за избор 7 светских чуда.

Манифестацију су посетили и учесници Универзијаде, тако да су како гостима из иностранства (делегацијама Универзијаде), тако и градском (урбаном) становништву у Београду, представљени ресурси и свеукупно сеоско наслеђе на адекватно уређеном и опремљеном простору у току једног дана.

Извор: Министарство пољопривреде

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *