У оквиру Шумадијског сајма пољопривреде одржане су бројне трибине, стручна саветовања, предавања, као и изложбе коња, ситних животиња, крава, оваца… Шумадијски сајам пољопривреде, који... Шести Шумадијски сајам у Крагујевцу

У оквиру Шумадијског сајма пољопривреде одржане су бројне трибине, стручна саветовања, предавања, као и изложбе коња, ситних животиња, крава, оваца…

Шумадијски сајам пољопривреде, који је по шести пут одржан у оквиру Шумадија сајма у Крагујевцу, у периоду од 11.09. до 13.09.2009. године, по први пут имао је и међународни карактер пошто су на сајму учествовали и излагачи из Мађарске и Белгије а Сајму су присуствовали и гости из Мостара.

Сајам је отворио градоначелник Крагујевца г-дин Верољуб Стевановић уз присуство бројних гостију и излагача, а свечаности отварања присуствовали су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, државни секретар др. Маја Тимотијевић и Жељко Радошевић.

вози миле тракторчеШести Шумадијски сајам пољопривреде окарактерисао је највећи број излагача до сада (20% више излагача него претходне године односно више од 80 појединачних фирми), који су на 1600 квадрата затвореног и 10000 квадрата отвореног сајамског простора показали своју понуду и кроз њу место на којем се тренутно налази аграр Шумадије.

У оквиру Шумадијског сајма пољопривреде одржане су бројне трибине, стручна саветовања, предавања, као и изложбе коња, ситних животиња, крава, оваца..

Друга регионална изложба коња одржана је у организацији „Агробизнис“ центра из Кутлова и окупила је преко 30 расних грла. Победнику изложбе је припала главна награда Сајма – путовање на сајам пољопривреде у Будимпешту.

Удружење одгајивача свиња „Шумадија“ из Десимировца организовало је прилично посећену изложбу свиња која није била такмичарског карактера.

На изложби оваца учествовало је преко 200 грла и ова изложба је организована од стране удружења „Шумадија“, одгајивача оваца расе Wuerttenberg .

Задружни савез Србије, другог дана Шумадијског сајма пољопривреде, одржао је врло посећену трибину на тему задругарства у Србији и актуелне ситуације  у којој се постојеће задруге и удружења пољопривредних произвођача тренутно налазе.

Овогодишњи Шумадијски сајам пољопривреде обележила је и врло посећена парада коња која је изазвала велику пажњу код свих посетилаца ове манифестације.

Последњи, трећи дан сајма је протекао у уручивању награда, признања и захвалница најуспешнијим излагачима и учесницима сајма пољопривреде.

Према речима представника Града Крагујевца – Ресора за пољопривреду, који је иначе организатор Шумадијског сајма пољопривреде, овај, шести по реду сајам пољопривреде превазишао је све досадашње и по броју излагача и по организацији.
Сајам је затворио градоначелник Крагујевца г-дин Верољуб Стевановић.

Миленко Пантовић
подручни центар за рурални развој Кнић

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *