У просторијама „Мобе“ у Љигу, у петак, 19. новембра, одржана је трибина из области сточарства и воћарства. Обухваћене су три актуелне теме: „Јесења садња... Сточари и воћари на трибини у Љигу

У просторијама „Мобе“ у Љигу, у петак, 19. новембра, одржана је трибина из области сточарства и воћарства. Обухваћене су три актуелне теме: „Јесења садња воћа“, „Ђубрење и обрада земљишта у засадима шљива“, и „Прелаз са летње на зимску исхрану крава“.

У просторијама „Мобе“ у Љигу, у петак, 19. новембра, одржана је трибина из области сточарства и воћарства.ОПредавачи ПСС Ваљево говорили су у Љигубухваћене су три актуелне теме: „Јесења садња воћа“, „Ђубрење и обрада земљишта у засадима шљива“, и „Прелаз са летње на зимску исхрану крава“.

На поменуте теме говорили су предавачи из Пољопривредне саветодавне и стручне службе Ваљево : дипл. инж. Драгољуб Драгојловић, дипл. инж. Ђорђе Совиљ и дипл. инж. Славица Петровић.
Трибину је организовао Регионални центар за развој села „Моба“ из Љига, руководећи се при избору тема потребама пољопривредника са овог подручја.

Пажња је била на високом нивоу
Поред доброг одзива пољопривредника, треба истаћи озбиљност и пажњу са којом су пропратили предавања, уз активно учешће у дискусији.
Разменом искустава међу присутнима, различитим питањима и заједничким решавањем проблема из области сточарства и воћарства, трибина је потврдила да постоји потреба за организовањем оваквих догађаја, а наши сељаци су отишли богатији знањем.

 

Сузана Илић

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *