Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Фани победила у Лајковцу! | Моба
Дана 27.09.2011.године одржана је 30. традиционална изложба приплодних говеда сименталске расе „Колубара 2011“ и Пети вашар сточарства. Ове две манифестације су одржане на простору... Фани победила у Лајковцу!

Дана 27.09.2011.године одржана је 30. традиционална изложба приплодних говеда сименталске расе „Колубара 2011“ и Пети вашар сточарства.

Ове две манифестације су одржане на простору будућег Агробизнис центра у Лајковцу.

Организатори ове традиционалне сточарске манифестације били су општине Лајковац и Мионица, Централно удружење одгајивача говеда сименталске расе, Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Колубара“ из Лајковца и Центар за пољопривреду Лајковац.

Марко Милосављевић и шампионка изложбе ФаниУ конкуренцији се нашло стоједанаест  грла одгајивача из колубарског краја. Апсулутна шампионка јубиларне 30. изложбе приплодних говеда сименталске расе  је грло Фани вишеструког победника Марка Милосављевића из Дучића, рођена 2007, која је у првој лактацији дала 6233 литара млека.

Осим шампионског пехара организатора, Милосављевићу је пехар уручило и председник општине Велика Плана испред Удружења одгајивача говеда сименталске расе из Велике Плане. Додела пехара

У категорији јуница шампионка је Руби, власника Милана Милаковића из Мратишића, а награђено је и шест равноправних пратиља. Код првотелки шампион је грло Медена Марка Милосављевића, која је стартовала са производњом од 25 литара млека, уз четири равноправне пратиље. У категорији крава за најбоље грло проглашена је Лела власника Николе Тадића из Горњег Мушића.
Поводом јубилеја, за учешће на свих 30 изложби, награђени су Марко Милосављевић из Дучића и Милош Јанић из Пепељевца. јуница Руби

Удружење одгајивача говеда сименталске расе «Колубара» уручило је Општини Лајковац повељу за суорганизацију и покровитељство свих 30 досадашњих изложби.

У оквиру Петог вашара сточарства, општина Мионица је наградила најбоље сточаре: Војина Јеротића из Врховина, Милету Тришића из Врачевића и Марка Петровића из Осеченице као најбољег младог сточара.

крава ЛелаКао најбољи излагач, „Златне рогове“ Вашара сточарства добио је Слободан Новаковић из Табановића.

Овој изложби су присуствовала  и деца  из Дечијег  вртића  „Лептирић“ из Лајковца  тако да су својим  присуством дала посебан печат изложби.

Може се  рећи да се и ова изложба окарактерисала  добром  организацијом, добар одзив сточара и велики фонд новчаних и робних награда.
Дипл. инж. Љиљана Радивојевић

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *