Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Од сплаварења до алпинизма у нетакнутој природи | Моба
На обронцима планине Столови, недалеко од Краљева, смештено је Екстремно село, које гостима жељним адреналина нуди активан одмор у нетакнутој природи. Сплаварење на дивљим... Од сплаварења до алпинизма у нетакнутој природи

На обронцима планине Столови, недалеко од Краљева, смештено је Екстремно село, које гостима жељним адреналина нуди активан одмор у нетакнутој природи. Сплаварење на дивљим водама, параглајдинг у тандему само је део понуде овог места које је погодно за брз опоравак од стреса.

„Блиц“ у првом Екстремном селу у земљи

Туристи које пут нанесе у Краљево имају прилику да бораве у реновираном хотелу „Турист“, смештеном на градском тргу у који се уливају све околне улице.
Екстремно село, које се налази на 14 километара од центра Краљева, у потпуности је изоловано. Прва кућа се налази тек на два километра, а у њему чак нема ни сигнала за мобилне телефоне.

Гости се могу окушати у алпинизму, рафтингу на Ибру деоницом дугом 15 километара, параглајдингу, стреличарству, планинском бициклизму или пак у вожњи теренских возила.
Свако ко жели може да се опроба у овим дисциплинама уз помоћ искусних инструктора. Тако заштићени, гости могу да пробају да се спусте и низ уже са брда под нагибом од 80 степени (абсеил), спуштање низ „гелендер“ с висине од 70 метара и још много тога.
На питање колико је безбедно спустити се са ове висине, оснивач екстремног спортског клуба „Faith“, искусни алпиниста Владимир Лукић, каже да је цео концепт направљен да буде безопасан и уверава нас да ужад могу да издрже терет од 2,4 тоне.
– Ово су спортови за уживање, направили смо да све буде безопасно, а изазовно. Долазе нам гости на викенде из Београда, Новог Сада, а интересују се и људи из иностранства – каже Лукић.

Они који нису сигурни да желе да изгубе тло под ногама, закачени само за уже, могу се опробати у стреличарству, за које обука траје само неколико минута, а под будним оком инструктора може се стартовати са гађањем у мету.

Предраг Рашковић, тим билдинг менаџер „Туриста“, каже да ће у селу изградити одбојкашки терен и четири бараке за породице.

– Спремни смо да одговоримо на све захтеве и интересовања туриста. У сарадњи с Туристичком организацијом Краљева, могућа је посета Жичи, Студеници, Магличу… Желимо да упознамо туристе са свим нашим садржајима како би се они код нас осећали добро – каже Рашковић.

Видиковац с петог спрата

Хотел „Турист“ реновиран је у јуну 2010. године, а само неколико месеци касније, у новембру, када је јак земљотрес задесио Краљево, претрпео је велика оштећења. Међутим, убрзо је све санирано. Права атракција хотела је последњи, пети спрат, који је претворен у видиковац с рестораном. Гостима је на располагању и турско купатило, финска сауна, теретана и масаже, а у хотелу су и конгресна сала и бизнис центар. Преноћиште је 3.800 динара.

Извор: http://www.blic.rs

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *