Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Производња поврћа и цвећа у заштићеном простору | Моба
Производња цвећа у заштићеном простору обрађује производњу расада цвећа и технологије за 19 једногодишњих цветних врста и 4 врсте двогодишњих, затим технологије за производњу... Производња поврћа и цвећа у заштићеном простору

Производња цвећа у заштићеном простору обрађује производњу расада цвећа и технологије за 19 једногодишњих цветних врста и 4 врсте двогодишњих, затим технологије за производњу 5 врста резаног цвета, за 7 врста саксијског цвећа и за две врсте луковичасто гомољастих цветних врста.

производња у заштићеном просторуСве већа примена пластичних маса у повртарству и цвећарству, нове сорте и хибриди, развој нових технологија, захтеви да производи буду квалитетни и безбедни као и захтеви за заштитом животне средине у суштини мењају постојеће системе производње.
Због тога знање и његово стално иновирање имају велики значај.
Аутори књиге Производња поврћа и цвећа у заштићеном простору управо желе да на разумљив и практичан начин прикажу могућности производње у свим облицима застићеног простора, применом конвенционалних и високоинтензивних технологија како би потенцијални и садашњи произвођачи могли да одговоре на нове изазове који су испред њих.

Књига је подељена на четири тематске целине:
1. Значај и циљ производње у заштићеном простору
2. Производња поврћа
3. Производња цвећа у заштићеном простору
4. Могућност коришћења заштићене баште
Поред значаја и циља производње у заштићеном простору обрађене су: врсте заштићеног простора, материјали који се користе, услови успевања и њихово регулисање, системи гајења, аутоматизација, организација као и опште мере заштите у заштићеном простору.
Код производње поврћа обрађена је производња расада, дате су технологије гајења за 28 повртарских култура као и технологије узгоја гљива буковаче, шитаке и шампињона у заштићеном простору.

У четвртом поглављу, могућност коришћења заштићене баште, дати су примери економичног коришћења заштићеног простора, како објеката са грејањем тако и објеката без грејања и површина застртих агротекстилом.
Књигу Производња поврћа и цвећа у заштићеном простору чини посебном и што је у њој преко 260 фотографија у боји, затим мноштво табела које на лак и једноставан начин приказују основне податке за поједине врсте, технологије гајења, програме заштите од биљних болести и штеточина и много тога другог што не можете наћи у до сада објављеној литератури из ове области.
Сви они који желе да се баве производњом поврћа и цвећа у заштићеном простору, а немају потребно знање и искуство, у књизи Производња поврћа и цвећа у заштићеном простору наћи ће све то објашњено на разумљив и практичан начин. Такође и они који се већ баве оваквим видом производње у многоме ће употпунити своје искуство, неки ће сазнати за нове технологије, а доста њих отклонити евентуалне грешке и пропусте у својој производњи.

Књига Производња поврћа и цвећа у заштићеном простору представља за сада најбољу објављену литературу са овом тематиком.

Аутори књиге: проф. др Михал Ђуровка,  акад. проф. др Бранка Лазић, проф. др Анђелко Бајкин, мр Агнес Поткоњак, проф. др Владан Марковић, проф. др Жарко Илин, мр Вида Тодоровић.

Цена књиге: 2.190,00 динара + трошкови слања

Наручивање путем мејла: upmoba@gmail.com

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *