Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
ЗАГРЛИМО СКУПШТИНУ ПРОТИВ ГМО! | Моба
У среду 4. децембра 2013. године, испред зграде Народне скупштине Републике Србије, од 11 до 13 сати, одржаће се миран протестни скуп против ГМО... ЗАГРЛИМО СКУПШТИНУ ПРОТИВ ГМО!

У среду 4. децембра 2013. године, испред зграде Народне скупштине Републике Србије, од 11 до 13 сати, одржаће се миран протестни скуп против ГМО у Србији, у организацији преко 20 удружења, међу којима је и СПОС.

Око 11.30 формираће се прстен од људи око зграде Народне скупштине, када ћемо загрлити Скупштину и показати да волимо своју земљу, након чега ће се из 1000 пиштаљки, у трајању од 5 минута, чути громогласно пиштање, као знак упозорења лобистима који покушавају да уведу ГМО у Србију разним врстама притиска на државне органе, док неке институције (једна групација Привредне коморе) траже и да се уведе гајење ГМО биљака, иако је и сам министар пољопривреде недавно изјавио да Србија неће дозволити гајење ГМО биљака! Зато треба задати ударац ГМО лобију, да схвати да Србија НЕ ЖЕЛИ да гаји али ни да једе ГМО, који представља непроцењиви ризик за здравље, али и наноси огромне економске штете држави Србији.

Након тога уследиће обраћање стручњака и јавних личности које ће говорити против ГМО.

На крају ће се присутнима делити органска храна, органски пасуљ са комадом органске проје, са поруком да нашу храну не смемо мењати за генетски модификовану. Након тога, предвиђен је концерт од 13 сати.

ИО СПОС-а донео је одлуку о заједничкој организацији овог скупа са преко 20 других заинтересованих удружења, из жеље да се заштити пчеларство од ГМО, јер гајење ГМО усева у Србији није спојиво са извозом меда у ЕУ која је највећи потрошач меда данас у свету, али и из осећања личне одговорности за своје потомке, јер не постоји ниједан једини разлог да једемо или гајимо ГМО, који са собом носи огроман ризик, а који на својим плећима не могу да понесу сви научници целога света!

СПОС наглашава да не жели да се овај скуп инструментализује од стране било којих политичких странака, и биће забрањено ношење страначких транспарената и других обележја, то сви треба да знају. Одбијамо сваку политичку инструментализацију ове племените идеје и циља коме тежимо, да наша деца и наше пчеле једу само природну храну, и да сви заједно имамо могућност избора шта желимо да једемо, као што га имају и купци нашег меда у ЕУ, који НЕ ЖЕЛЕ мед од ГМ биљака.

СПОС позива пчеларе да дођу на овај мирни протест против ГМО лобија у што већем броју, да дођу обучени у пчеларске блузе или пчеларске маске, и да тиме представе Србији општи пчеларски став. Јер, СПОС је први од свих удружења у Србији донео Декларацију против ГМО на националном нивоу, и сада је дошло време да чланство СПОС-а искаже тај свој став и у јавности.

Боримо се заједно против ГМО, за себе и своје потомке!

ОЧЕКУЈЕМО ВАС!

ИО СПОС-а

Извор: http://www.spos.info/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *