Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Знате ли колико је сурутка здрава? | Моба
Иако је често избегавају и неправедно је запостављена, сурутка све више избија на површину као цењен напитак. Сазнајте како вам може помоћи да ојачате... Знате ли колико је сурутка здрава?

Иако је често избегавају и неправедно је запостављена, сурутка све више избија на површину као цењен напитак. Сазнајте како вам може помоћи да ојачате организам и смршавите.
surutka5-550x352

Данас компаније код нас, које лансирају млечне производе, почињу и сурутку све чешће да стављају на полице и то као здрави напитак за спортисте и све оне који желе снажан и отпоран организам.

Користе је за контролу килограма, развој костију, јачање мишићне масе и као антиоксидант за оснаживање тела у борби против разних болести.

Сурутка садржи најважније минерале за тело, потазијум, калцијум, магнезијум и фосфор. Пуна је електролита и одлично хидратизује тело, па је најбоља замена за, често, не тако здрава спортска енергетска пића. Спада у најбоље природне производе, који обнављају цревну флору, зато је и важна као супер храна за дијете.
Чак се тврди да је готово добра као мајчино млеко, јер је препуна храњивих супстанци, које потпомажу умножавање ацидофилних бактерија. Оне делују као природан антисептик, који уништава или спречава развој патогених микроорганизама.

Уз то, одлична је за пробаву, зглобове, ли гаменте (омогућује и брз опоравак после тренинга), али и против старења. Препоручује се трудницама, јер је одличан извор протеина.

Уколико је свакодневно узимате регулисаћете килограме, очистити организам, ојачати тело, олакшати дијету (јер изазива осећај ситости), очистити крвне судове од холестерола, регулисати рад црева, …

Конзумирате је тако што једну кашику сурутке растворите у чаши воде и пијете уз свако јело. Можете је у продаји пронаћи у течном облику и у облику прашка (у овом случају посебно обратите пажњу на количину натријума (соли), јер неки произвођачи нуде сурутку у праху, насталу из производње врло сланог сира).

Зато, ми, наравно, препоручујемо домаћу сурутку – уколико је можете набавити од неког произвођача сира на локалној пијаци (најбоља би била козија сурутка). Када је купите чувајте је од светлости (увијте флашу, у фолију) и држите је у фрижидеру, али не дуже од 10 дана.

Доносимо вам и мали рецепт како да направите освежавајући напитак – сурутка лимунада. Растворите 1/3 шоље меда у мало топле воде, додајте томе сок до два лимуна и све помешајте са једном литром сурутке. Одлично, освежавајуће пиће, зар не?

Аутор: Мирјана Деспот

Извор: http://lifepressmagazin.com

  • Зоран

    16. фебруара 2016. #1 Author

    Знам…производим је на имању! Одличан напитак!

    Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *