Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Чеси хоће „Србијанку“ | Моба
ВАЉЕВО – Компанија „Черозфрут“ из Чешке, једна од највећих прерађивача и дистрибутера воћа у средњој, јужној и источној Европи, са 450 милиона евра годишњег... Чеси хоће „Србијанку“

ВАЉЕВО – Компанија „Черозфрут“ из Чешке, једна од највећих прерађивача и дистрибутера воћа у средњој, јужној и источној Европи, са 450 милиона евра годишњег промета, заинтересована је да купи ваљевску „Србијанку“.

reg-cesi-hoce_620x0
Због неколико судских спорова који су у току између некадашњег Друштвеног предузећа „Србијанка“ и „Нове Србијанке“, куповина овог прехрамбеног комбината тренутно није могуће, па ће руководство града помоћ затражити од Владе Србије.

– Предложићемо Влади Србије да чешка компанија преузме „Србијанку“ и управља предузећем до окончања многобројних судских спорова, који трају годинама – каже Драган Јеремић, директор Градске дирекције, иницијатор доласка делегације чешке фирме у Ваљево.

Чешка компанија заинтересована је за откуп малине и шљиве из ваљевског краја. У Србији већ сарађују са пољопривредницима из села у околини Чачка и Суботице, од којих откупљују шљиву и лубенице. Недавно формирано предузеће „Агроразвој-ваљевске долине“ биће партнер страним компанијама.

– Заинтересовани смо и за гајење у пластеницима пољске малине полка, која даје највише рода, у шта бисмо инвестирали до 100.000 евра – каже Јан Хнилица, из „Черозфрута“.

ПРИВАТИЗАЦИЈА

– Приватизација „Србијанке“ била је катастрофална. „Изгубила“ се половина имовине претходне фирме. Карактеристичан је пример са цистернама – три су биле наведене у документацији за приватизацију и узела их је „Нова Србијанка“, што је предмет спора са ДП „Србијанка“ – каже Јеремић.

Б.П.

Извор: http://www.novosti.rs

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *