Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Новосадски пољопривредни сајам почиње 15. маја | Моба
Овогодишњи 85. међународни пољопривредни сајам биће одржан се од 15. до 21. маја у Новом Саду Ове године земља пријатељ је Француска, а очекује... Новосадски пољопривредни сајам почиње 15. маја

Овогодишњи 85. међународни пољопривредни сајам биће одржан се од 15. до 21. маја у Новом Саду

РТВ (Зоран Дејановић)

Ове године земља пријатељ је Француска, а очекује се учешће компанија из Индије, Италије, Аустрије, Чешке, Немачке и других земаља.

Међународни пољопривредни сајам је огледало аграра и пресек најактуелнијих тема, трендова, производа и услуга, важних како за национално тржиште, тако и за шири регион. Место је повезивања привреде Србије и земаља из региона са државама из целог света.

На њему се исток и запад срећу и у економском и у дипломатском контексту. Интегрише унапређење знања, производње и развој науке. Промовише значај иновација и представља синтезу искуства и достигнућа у српској пољопривреди, а снажна је подршка привреди Србије. Мајски сајам у Новом Саду је највећи, а због свега што представља и најзначајнији агробизнис догађај у централној и југоисточној Европи.

За Изложбу пољопривредне механизације, која чини трећину отвореног излагачког простора, сваке године је изузетно интересовање посетилаца. Пословно удружење увозника и извозника пољопривредне механизације на Сајму наступа са 20 чланица. Поред њих, уз друге заступнике и дистрибутере који послују у нашој земљи, пољопривредну механизацију, машине и опрему ће представити и фирме из Аустрије, Чешке, Индије, Италије, Немачке,Турске, Румуније, Словеније и Украјине. Међу излагачима ће ове године бити и Унија произвођача пољопривредне механизације Италије.

Најскупљи експонат на Међународном пољопривредном сајму биће „holmer“ T4-40, самоходна вадилица шећерне репе, коју ће изложити Almex. Цена тог комбајна је око 600.000 евра.

Најскупљи међу тракторима биће гусеничар „john deere 8345 RT“. Сви посетиоци ће имати прилику да га виде на штанду фирме Ките доо, а заинтересовани и да купе за 300.000 евра.

У години у којој Новосадски сајам обележава 95 година постојања, за посетиоце 85. међународног пољопривредног сајма, у Поклон-игри су припремљена два трактора и рото фреза.

Дугогодишњи дародавац у Поклон-игри Новосадског сајма, Агропанонка, припремила је за посетиоце трактор „беларус 622″ и рото фрезу „хисарлар“. Поводом обележава 100 година производње „john deere“ трактора, заступник тог бренда у Србији, Ките доо поклониће трактор „john deere 5045 d“.


Улазнице за Пољопривредни сајам коштају 600 динара. За посетиоце који на Новосадски сајам дођу колективно, у групама од 15 и више особа, цена је 400 динара. Ђаци и студенти, такође у организованим посетама плаћају 200 динара, колико кошта и улазница за пензионере и децу од 7 до 12 година.

Извор: http://www.rtv.rs

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *