Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
РЕКОРДНИ МАКФРУТ ЈЕ ПОЧЕО | Моба
Римини, 9. Мај 2018. – Међународна изложба сектора воћа и поврћа је званично отворена. Данас је обележен почетак 35. манифестације Макфрут (Macfrut), међународног привредног... РЕКОРДНИ МАКФРУТ ЈЕ ПОЧЕО

Римини, 9. Мај 2018. – Међународна изложба сектора воћа и поврћа је званично отворена.

Данас је обележен почетак 35. манифестације Макфрут (Macfrut), међународног привредног сајма сектора воћа и поврћа, који се у Римини Експо Центру одржава до 11. маја, церемонијом отварања којој су присуствовали: Стефано Боначини, председник регионалне администрације EmiliaRomagna, Хуан Жилермо Зулуага Кардона, министар за пољопривреду и рурални развој Колумбије и други званичници.

Рензо Пираћини, председник Макфрута, у свом обраћању је рекао: „Макфрут расте не само по питању квантитета, са 10% више изложбеног простора него прошле године, а 100% више него пре више од 4 године, већ такође, и нарочито, у погледу квалитета. Колумбија је наш партнер и једна је од водећих земаља, које производе воће и поврће у Јужној Америци. У ствари, њихов сектор производње воћа и поврћа снажно расте и захтева технологију и паковање, те је она стога значајно тржиште за наш извоз и наше технологије.“

„Рат, страх и тероризам морају бити превазиђени, стварајући простор за нову Колумбију у којој пољопривреда заиста може бити водећи сектор. Наши производи, који нису само кафа и банане, извозе се у многе земље широм света. Од прошле године, извоз је увећан и сада се изражава двоцифреним бројкама, а Европска Унија нам је главни партнер“, рекао је Хуан Жилермо Зулуага Кардона.

Паоло де Кастро, заменик председавајућег у Комитету за пољопоривреду и рурални развој Европског парламента, изразио је искрен апел Европи да буде уједињена и јака. „Ми морамо подржавати пољопривредне политике, и скоро смо прослављали успех реформи Заједничке пољопривредне политике, које имају у плану даље јачање организација пољопривредника, који више не треба да брину о антимонополским законима, и ми сада морамо наставити даље у истом правцу.“

Пре него што је церемонијална трака пресечена, председник Ренцо Пираћини, доделио је награду Макфрута постхумно Роланду Драхораду, кључној фигури воћарске и повртарске индустрије и пионира у маркетингу воћа и поврћа. Његова жена Кристина и син Томас су примили ову награду.

Макфрут 2018 у бројевима

Бројеви Макфрута, који експоненцијално расту у последње 4 године, импресивни су. Макфрут се простире на 8 хала, покривајући више од 55000 квадратних метара, са преко 1100 излагача, од чега је четвртина страних, више од 1500 купаца из целог света и око 100 догађаја, укључујући конференције, састанке и семинаре, који анализирају прилике у међународној индустрији воћа и поврћа. Такође, све је већи број групних посета, које организују компаније, удружења, часописи и универзитети, и њихов број је увећан са 20 на прошлом сајму (укључујући 3 групе из иностранства) на 50 ове године (7 из иностранства: Хрватске, Србије и Босне).

Бројне новине на Макфруту

Интернационализација и иновације су два камена темељца Макфрута, јединог сајма ланца снабдевања на сцени сајмова. На глобалном нивоу, 25% излагача су из иностранства и представљају више од 40 земаља са 4 континента. Ове године је било много нових учесника (као што су Танзанија, Замбија, Мозамбик, Узбекистан, Хондурас, Ел Салвадор и Грчка) и бројних појединачних страних излагача у самосталним изложбеним просторима, раме уз раме са светским водећим дистрибутивним ланцима.

На међународном нивоу, такође, било је значајно повећање глобалних купаца, којих је сада више од 1500, међу којима су главни произвођачи и увозници тропског воћа, за које се очекује да ће присуствовати првом Европском когресу о тропском воћу. Подршка Агенције за међународну промоцију италијанских компанија ICE и подршка Регионалне администрације региона Емилија-Ромања (EmiliaRomagna), усмерена је посебно на долазеће кинеске купце, који су одиграли значајну улогу у процесу интернационализације. Партнер Макфрута на овом путовању је банкарска група Уникредит, главни спонзор и пословни партнер, као и Кофаце (Coface), глобални лидер у кредитном осигурању.

Следећа велика новина је показни простор АкваКампус, величине 500метара квадратних, где посетиоци могу видети најсавременије системе наводњавања у употреби, а које представљају водеће светске компаније.

Макфрут је такође сајам са интересантним пратећим садржајима у пакету. Заказано је око 100 догађаја, укључујући конференције, пословне састанке и конвенције, организоване од стране излагача, међу којима је главни Конгрес о тропском воћу посвећен мангу и авокаду.

Сектор производње воћа и поврћа: камен темељац пољопривредно-прехрамбене индустрије

Вредност производње сектора воћа и поврћа, кључног сектора за италијанску пољопривредно-прехрамбену индустрију, достигао је 12 милијарди и 329 милиона евра, што износи 25% вредности производње читавог сектора пољопривреде. Италија је позиционирана међу светским лидерима, са више од 10 милиона тона произведеног воћа по години, и то воћа, цитруса и стоног грожђа. Производња поврћа у стакленицима и на отвореним пољима, заједно са кромпиром и маслинама, износи више од 15 милиона тона.

  1. година ће бити упамћена као година рекордног извоза. У ствари, по први пут, извоз је прешао 5 милијарди евра, стога се сектор воћа и поврћа налази на другом месту у погледу вредности у италијанској пољопривредно-прехрамбеној индустрији, после вина.

Додатне информације можете пронаћи на www.macfrut.com

 

 

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *