Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Произвођачи вишања незадовољни откупном ценом код Недимовића и Кркобабића | Моба
Делегација произвођача вишања незадовољних откупном ценом из Прокупља посетиће министра пољопривреде Бранислава Недимовића и министра без портфеља Милана Кркобабића, како би им указали на... Произвођачи вишања незадовољни откупном ценом код Недимовића и Кркобабића

Делегација произвођача вишања незадовољних откупном ценом из Прокупља посетиће министра пољопривреде Бранислава Недимовића и министра без портфеља Милана Кркобабића, како би им указали на проблеме са којима се сусрећу, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Foto: Pixabay/Couleur

Симоновић је данас примио тридесетак произвођача вишања из прокупачких села незадовољних откупном ценом тог воћа која се креће од 30 до 50 динара по килограму.

„Вишња је ове године изузетног квалитета, произвођачи су уложили велики рад и труд па су с правом незадовољни откупном ценом и траже да им се рад исплати“, рекао је Симоновић.

Он је нагласио да се цена вишње формира на тржишту, али како произвођачи нису задовољни морају се предузети, како каже, одређене мере како цена овогодишњег рода била еквивалентна уложеном труду.

Симоновић је подвукао да људи у прокупачком крају живе од пољопривредне производње и да од тога колико зараде зависи да ли ће остати да живе на селу.

„Ако се незадовољство продајом пољопривредних производа настави и наредних година остаћемо без пољопривредника и наша села остаће пуста, а то не смемо да дозволимо“, казао је Симоновић.

На подручју Прокупља вишња је најзаступљеније воће, засађена на површини од 2.000 хектара и њеном производњом бави се 80 одсто пољопривредних произвођача из тог краја.

Извор: https://www.danas.rs/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *