Регистрацију пољопривредних газдинстава у периоду од 1. Фебруара до 31. марта ове године уз помоћ Удружења Моба обновило је око 1500 носилаца пољопривредних газдинстава... Мобилно у Моби

Регистрацију пољопривредних газдинстава у периоду од 1. Фебруара до 31. марта ове године уз помоћ Удружења Моба обновило је око 1500 носилаца пољопривредних газдинстава из Љига и околине.

Обнављање регистрације пољопривредних  газдинстава један је од услова за остваривање права на подстицаје, тако да у овом периоду велики број домаћина долази у Мобу, где се попуњавају обрасци за обнову регистрованих и регистровање нових пољопривредних газдинстава.

На тај начин се знатно олакшава и поједностављује овај поступак, тако да се штеди и на драгоценом времену у периоду када већ почињу озбиљни пољски радови.

Истовремено, пружају се и потребне информације, дају савети из области ратарства, повртарства, сточарства, воћарства…тако да се проширује значај овог редовног посла који дневно окупља на десетине домаћина.

Велики број питања односио се на уредбе које се очекују, а нису дош донешене и објављене, тако да постоји извесна доза неизвесности код пољопривредника.

Моба пружа саветодавну помоћ за широку област пољопривреде и развоја села, која укључује и излазак на терен, у циљу решавања конкретних проблема. На тај начин јача нераскидива веза са сеоским становништвом, прикупља се и пружа обиље информација директно на терену.

Подсећамо да је Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде 31. марта донело Правилник о продужетку рока обнове регистрације домаћинстава којим је утврђено да се газдинстава могу регистровати до 30. априла 2011. године.

 

 

Сузана Илић

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *