Регионални Центар „Моба“ Љиг ће се представити ширем аудиторијуму у недељу 27. фебруара 2011. године у емисији „Жикина шареница“ која се емитује од 9... „РЦ Моба у Жикиној шареници“ – Дођи, Миле, у наш крај!

Регионални Центар „Моба“ Љиг ће се представити ширем аудиторијуму у недељу 27. фебруара 2011. године у емисији „Жикина шареница“ која се емитује од 9 до 11 часова на каналу РТС1.

У организацији Регионалног центра „Моба“, а под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, овом приликом ће се, као примери добре праксе, представити сеоска газдинства и удружења из општина Љиг, Мионица, Косјерић, Горњи Милановац, Лазаревац, Лајковац и Уб, које уједно чине територију регионалног центра.

Културно-уметничко друштво „Лука Спасојвић“ из Љига ће извести сплет игара из околине Љига, међу којима је неизосатвни качерац.

ЗЛАТНЕ РУКЕ - стара јела шумадијског села

Надалеко чувене „Златне руке“ ће припремити аутентичну трпезу, достојну овонедељних месних поклада.

Избором учесника, од којих је овде наведен само део, РЦ „Моба“ жели сликовито да прикаже широк спектар својих активности, као и резултате вишегодишњег рада и плодотворне сарадње са активним учесницима у области развоја села.

 

К.Л.

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *