Центар за органску производњу Селенча организује 9. Форум о органској производњи у оквиру којег се организује и фестивал традиционалне хране органског квалитета.Форум ће се... Форум о органској производњи

Центар за органску производњу Селенча организује 9. Форум о органској производњи у оквиру којег се организује и фестивал традиционалне хране органског квалитета.Форум ће се одржати 25. септембра 2015. године у Селенчи.
Тема овогодишњег Форума је Пласман органских производа на домаћем и међународном тржишту.

Форум се традиционално одржава сваке године крајем септембра а циљ му је промоција органске производње; промоција традиционалних манифестација; промоција традиционалних прехрамбених производа органског квалитета; размена актуелних информација; едукација; презентација произвођача; успоставњаље сарадње са иностранством.

Концепција овогодишњег Форума се састоји из три сегмента:

– пленарни део намењен малим произвођачима под називом „Изазови пласмана за мале органске произвођаче“ где ће чланови Центра представити предности и проблеме различитих канала продаје органски производа у виду сопствених искустава.

– округли сто на тему „Како повећати извозни учинак органских произвођача – подршка државе – најбољи модел“ где ће представници великих органских произвођача у дискусији са представницима институција, уз учешће гостију из Словачке, разматрати најбољи модел за подршку извозним активностима од стране државе.

– пословни сусрети предузећа где су основна циљна група произвођачи, прерађивачи и дистрибутери из сектора органске производње.

Кроз наведени концепт циљ нам је да помогнемо члановима да унапреде свој присуство на тржишту у виду прилагођавања захтевима тржишта, повећања пласмана, диверзификацију канала продаје, проналажење пословних партнера у земљи и иностранству, као и интензивирање комуникације са институцијама с циљем боље подршке извозним активностима.

Организатори желе да подстакну пословну сарадњу изражену кроз већи обим размене производа са иностранством, кроз повезивање производње, заједничких улагања и наступа на трећим тржиштима и сл., али и сарадњу у области размене знања и технологије и посебно у унапређењу конкурентности кроз заједничко учешће у националним и европским програмима и фондовима.

Учешће на догађају је бесплатно.

Активности на Форуму се реализују уз подршку оснивача и чланова Центра, локалних, покрајинских и републичких органа, као и партнерских организација: Европске предузетничке мреже, ЕкоРуралНет-а из Хрватске, Војвођанског кластера органске пољопривреде.

Више информација о програму биће доступно до краја месеца.

Извор: Кућа добрих вести

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *