Пожељно је имати сопствени мали виноград, у дворишту, у башти, летњиковцу… Најновијe вести из здравства сугеришу да заиста треба  имати засад грожђа и редовно... Грожђе у исхрани, пут до дужег живота

Пожељно је имати сопствени мали виноград, у дворишту, у башти, летњиковцу…

Најновијe вести из здравства сугеришу да заиста треба  имати засад грожђа и редовно га користити у исхрани.

grozdjeИстраживања показују да флаваноиди који се налазе у кожи и семену тамно љубичастог грожђа  могу значајно утицати на побољшање здравља. Позитивно утиче коришћење грожђа у исхрани и испијање вина.

Црвено и тамно грожђе може да смањи ризик за настанак крвних угрушака који доводе до срчаних напада, смањују лош холестерол, спречавају оштећења крвних судова у срцу и одржавају здрав крвни притисак.

Али пре него што почнете конзумирање вина , запамтите да  је грожђе најбоље у сировом облику  и да  превише алкохола може да оштети јетру, панкреас и нервне ћелије и да је повезан са многим другим озбиљним болестима, попут рака дојке.

Грожђе се може увести као ужина, уместо масних чоколадица, и довољно је слатко да задовољи жудњу за шећером, каже Аманда Урсел, нутрициониста.

За лето, грожђе се може охладити у фрижидеру и користити као освежење.

Сокови од грожђа садрже много шећера, па увек се може бирати између свежег грожђа и свежег сока.

Извор: The Sun

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *