Пожељно је имати сопствени мали виноград, у дворишту, у башти, летњиковцу…
Најновијe вести из здравства сугеришу да заиста треба имати засад грожђа и редовно га користити у исхрани.
Истраживања показују да флаваноиди који се налазе у кожи и семену тамно љубичастог грожђа могу значајно утицати на побољшање здравља. Позитивно утиче коришћење грожђа у исхрани и испијање вина.
Црвено и тамно грожђе може да смањи ризик за настанак крвних угрушака који доводе до срчаних напада, смањују лош холестерол, спречавају оштећења крвних судова у срцу и одржавају здрав крвни притисак.
Али пре него што почнете конзумирање вина , запамтите да је грожђе најбоље у сировом облику и да превише алкохола може да оштети јетру, панкреас и нервне ћелије и да је повезан са многим другим озбиљним болестима, попут рака дојке.
Грожђе се може увести као ужина, уместо масних чоколадица, и довољно је слатко да задовољи жудњу за шећером, каже Аманда Урсел, нутрициониста.
За лето, грожђе се може охладити у фрижидеру и користити као освежење.
Сокови од грожђа садрже много шећера, па увек се може бирати између свежег грожђа и свежег сока.
Извор: The Sun
Нема коментара
Оставите први коментар