Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
За све медољупце… | Моба
Многима је познато да се мед не сме захватати металном кашиком јер губи своје вредне састојке, као и да га не смемо прегревати, јер... За све медољупце…

Многима је познато да се мед не сме захватати металном кашиком јер губи своје вредне састојке, као и да га не смемо прегревати, јер излагањем температури преко 45°Ц губи чаробна својства.Но, мало их зна да мед повећава своју снагу (антиоксидативна својства) при елиминацији вируса грипе, што значи – онда кад је човјек већ болестан, ако га добро прокувамо.
И то на начин да се три-четири супене кашике меда ставе у 1 литар ХЛАДНЕ воде, кад вода прокључа остави се да кључа још тридесетак секунди, склони с ватре и након пар минута стави врећица с чајем.

Углавном се препоручује да се мед растопи у млаким или хладним напицима, а не препоручује се његово узимање кашиком директно у уста. Мед је хигроскопан и ако се гута директно може оштетити слузницу пробавног тракта и врло тешко пасти на желудац. То се дешава стога што мед повуче влагу из слузнице, исуши је и на тај начин оштети. Том ризику  посебно су изложена деца.
Ако узимате мед директно, не смете га одмах прогутати већ га треба држати у устима 3-5 минута уз стално мућкање.

Тада се мед у устима растопи односно повуче сву потребну влагу. У устима
отпочне први део пробаве и желудац га лакше прихваћа. Но, оно  најважније је да се сва чаролија или највреднији састојци меда упију у организам одмах у устима и то испод језика. Притом се дешава и једна потпуно невероватна појава – плак који се таложи уз зубно месо на зубима у потпуности нестаје.
Упале зубног меса нестају а симптоми пародонтозе се битно смањују или нестају.

Много наших суграђана с доласком пролећа „пада у кому“ од пелудних алергија, а доласком лета и амброзије најрадије би се преселили на месец.
Но, мало их зна да их мед њиховог локалног пчелара може, у доброј мери, ослободити те пелудне напасти. Функција локалног меда у спречавању пелудне алергије потпуно је једноставна. Пелудна зрнца у меду су „умртвљена“ и организам их прихвата без неке значајније „побуне“. Но притом се дешава нешто слично као и с вакцином против грипа. Организам много лакше савладава
пелуд у меду, а притом изграђује властите обрамбене механизме и кад почне цветање биљака на које смо осетљиви ми смо у пуној форми и можемо поновно уживати у свим чарима пробуђене природе.

Један непријатан бактеријски сапутник наше пробаве је Helicobacter pylor бактерија која узрокује чир на желуцу и коју редовна употреба меда успешно онемогућава у субверзивном деловању у нашим цревима.

И на крају где и од кога можете купити квалитетан мед. Па, најбоље је директно од пчелара и то из једноставног разлога. Мед је готов, формиран, производ већ у пчелињој кошници. Не треба му ништа додавати, али ни одузимати. Свака непотребна манипулација му умањује вредност (претакање, филтрирање, хомогенизовање, грејање и сл.) и стога је све бољи што је „ближи кошници“,
односно што се мање с њим манипулише…

Извор:  http://svetzena.free-forums.biz/

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *