Књига аутора др Зорана Марковића, професора рибарства на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду представља читаоцима најновија сазнања о овој врсти, њеном гајењу у рибњацима... ШАРАН, гајење у рибњацима и кавезним системима

Књига аутора др Зорана Марковића, професора рибарства на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду представља читаоцима најновија сазнања о овој врсти, њеном гајењу у рибњацима и кавезним системима.

Упознајте се са шараномШтампана је на 150 страница у колору, са око 200 слика у тврдом повезу. Упознаје читаоца са шараном – врстом која се у дунавском сливу појавила пре око 10 000 година, једном од најважнијих у светској аквакултури.

Аутор значајну пажњу посвећује воденом окружењу ове врсте, односно физичким, хемијским и биолошким својствима водене средине коју настањује шаран. Највећи део књиге се односи на гајење у рибњацима и кавезним системима. Имајући у виду чињеницу да је шаранско рибарство веома заступљено на просторима балканских држава, аутор детаљно описује како направити рибњак и кавезни систем за гајење шарана и пратећих врста.
Највише пажње посвећује самој технологији гајења у класичним рибњацима и кавезним системима, од икре, преко гајења млађи до конзуме величине, односно гајења матица, дајући низ нових информација, најновијих сазнања о насаду, исхрани и осталим технолошким операцијама на топловодним рибњацима.

Књига ће добро доћи љубитељима ове врсте свих профила, од риболоваца до одгајивача. Помоћи ће онима који тек планирају да преиспитају своје способности у пословима везаним за шаранско рибарство, али и искусним у овом послу да употпуне своја знања са мноштвом нових, на истраживањима утемељеним сазнањима.

Цена књиге је 750 динара, увећана за трошкове поштанске доставе од око 165 динара.

Књигу можете наручити преко е-маила:  zoranmm@agrif.bg.ac.rs

тел/факс: 011 316 8499, тел. 011 2615 315 лок. 290

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *