Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2159

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2163

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/httpd/vhosts/srpskamagaza.com/moba.rs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2813
Гајење поврћа на отвореном пољу | Моба
Текстови у књизи која је пред вама, састављени су у намери да предоче значај и захтеве према условима успевања појединих врста поврћа, могућности и... Гајење поврћа на отвореном пољу

Текстови у књизи која је пред вама, састављени су у намери да предоче значај и захтеве према условима успевања појединих врста поврћа, могућности и начине производње и као крајњи циљ добијање здравствено-безбедног поврћа.

Књига пружа обиље корисних и у пракси применљивих сазнања за свакога ко се бави гајењем поврћа на отвореном пољу, или тек намерава да започне бављење повртарском производњом.

Приказ сваке врсте почиње са значајем  у исхрани и распрострањеношћу, затим је дата биологија, агротехника и берба, и на крају чување.Практично и разумљиво!
У оквиру агротехничких мера, област заштите од корова, болести и штеточина, обрађена је у форми табеларног прегледа са препоруком препарата, који се користе у интегралној или биолошкој производњи.

Савети за заштиту појединих врста против болести и штеточина дати су уз поштовање наше законске регулативе, што испуњава захтев за добијање здравствено безбедне хране.
У случајевима, где нема регистрованих препарата за примену, препоручени су препарати, који се користе у земљама Европске уније у интегралној производњи поврћа.

У вези са избором сорте, свесно је избегнуто предлагање конкретних сорти (због великог броја), али је дат приказ сортотипа у смислу погодности  за одређени начин производње, време и намену.
Када је реч о приказу агротехничких мера, препорука о ђубрењу (код водећих врста) садржи, осим примене органских и конвенционалних минералних ђубрива и искуства и на основу тога препоруку о коришћењу лакорастворљивих (водотопивих) ђубрива нове генерације, која поред макроелемената, садрже и потребне микроелементе (метални у хелатном облику).

У писању ове књиге коришћена је новија научна и стручна литература, као и резултати савремене производне праксе. Ипак, највећим делом, ови текстови имају основу у многобројним издањима акад. проф. Бранке Лазић, доајена и творца нашег савременог повртарства.

Књига има 251 страну и велики број фотографија, цртежа, табела…
Издавач је пољопривредни факултет Нови Сад

Аутор књиге је проф. Др Михал Ђуровка

Цена књиге: 1.600,00 динара + трошкови слања

Наручивање путем мејла: upmoba@gmail.com

Нема коментара

Оставите први коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *